fbpx

Sport toch samen tijdens de Coronacrisis met Onisper

De meeste van ons werken vanwege het coronavirus noodgedwongen thuis. We komen zelden het huis uit en bewegen daardoor een stuk minder dan voorheen. Dit gebrek aan lichaamsbeweging is niet alleen funest voor je conditie en spiermassa maar ook voor je immuunsysteem. Daarnaast hebben we te maken met het gemis van sociale contacten dat grote invloed heeft op onze mentale gesteldheid. Gelukkig is er een oplossing…. Onisper!

Versterk je immuunsysteem

Deze dagen bewegen we een behoorlijk stuk minder en dat heeft een nadelig effect op je immuunsysteem terwijl we die nu juist zo hard nodig hebben. Wanneer je matig intensief beweegt, stijgen het aantal T-cellen en NK-cellen, dit zijn de afweercellen van het lichaam. Deze cellen pakken de virussen aan die jouw lichaam binnendringen. Sporten zorgt er dus voor dat je immuunsysteem optimaal blijft werken. En dat kunnen we nu goed gebruiken tijdens de coronacrisis.

Mentaal

Dat sporten goed voor je lichaam is snappen we allemaal maar het heeft ook invloed op je mentale gesteldheid. Wanneer je beweegt worden er neurotransmitters in je hersenen geactiveerd en maak je dopamine aan. Dopamine zorgt voor een goed gevoel en zo bestrijd je die sombere gevoelens. Sporten trekt je uit die sleur en werkt stress verlagend. Kom dus regelmatig van de bank af en start met bewegen.

Samen trainen met Onisper

Nu je niet meer als voorheen kan trainen is het moeilijker om toch door te blijven sporten. Motivatie hebben om thuis aan de slag te gaan is voor vele van ons toch erg lastig. Je mist namelijk het sociale component en die stok achter de deur. Of je nu groepslessen deed, een teamsport beoefende of samen met een vriend(in) aan de slag ging, deze vorm van aansprakelijkheid werkt goed om niet af te haken. En het bijkletsen werkt belonend op jullie samen komen om te sporten. Sporten brengt ook een competitief element met zich mee, samen trainen bevordert jouw sportprestatie vele malen meer dan wanneer je alleen aan de slag gaat.

Thuis aan de slag gaan betekent niet dat je dit allemaal maar moet opgeven. Met Onsiper werk je aan je spierkracht plus conditie en je doet dit samen met jouw sportbuddy! Natuurlijk wel op afstand. Het werkt als volgt; maak een online afspraak met jouw vrienden of familie en ga samen met een workout aan de slag. Je kan elkaar zien, praten, aanmoedigen en natuurlijk uitdagen. Net als voorheen alleen dan online. Zo blijven we allemaal samen veilig fit en komen we door deze Coronacrisis heen.

 

 

 

2020-05-12T13:08:11+00:00
This website uses cookies and third party services. Settings Ok